tisdag 3 augusti 2010

Jordgubbsglass med mycket vaniljsmak

Receptet till mjölkchokladfondanten finns här


300 g jordgubbar
2,3 dl strösocker
1 dl mjölk
3 dl vispgrädde
4 st äggulor
1 vaniljstång

Rensa och och skiva jordgubbarna. Lägg dem i en bunke och strö över 3 msk socker. Låt jordgubbarna ligga och dra sig en timme i sockret.

Häll grädde och mjölk i en kastrull. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur alla frön ordentligt och lägg både i frön och stången i kastrullen med gräddblandningen.
Värm tills det nästan börjar koka, ställ kastrullen åt sidan och låt blandningen dra i 30 minuter.
Vispa äggulorna och 2 dl socker vitt och pösigt med en elvisp.
Ta upp vaniljstången ur gräddblandningen (gör vaniljsocker av vaniljstången)och häll blandningen över äggsmeten, vispa hela tiden.
Häll tillbaks alltsammans i kastrullen och värm försiktigt (medelhög värme) till blandningen tjocknar, vispa hela tiden så det inte bränns i bottnen. Dra kastrullen från plattan och låt svalna 20-30 min. Rör om då och då så svalnar den fortare. Mosa jordgubbarna eller kör dom i en mixer och häll ner dom i vaniljbladningen. Kör i glassmaskin eller i frysen. Använder du frysen så ta ut glassmeten efter 20 min och rör om, upprepa 3-4 gånger.

2 kommentarer:

<Hej!
Detta såg jätte gott ut!
Men hur mycket jordgubbar ska man ha?
Vart hittar jag receptet på denna fondant med mjölkchoklad?

Angelica: sorry jag har helt missat att skriva ut hur mycket jordgubbar man ska använda. Bra att du är uppmärksam=) Har rättat till det nu och även postat en länk till chokladfondanten. Mvh/Anna

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More