fredag 16 oktober 2009

Revbenspjäll med ugnsbakad potatis, karameliserad lök och tryffeloja

Revbenspjäll med ugnsbakad potatis, karameliserad lök och tryffeloja




minst 1 kg tjocka revbenspjäll

marinad:
chilisås
hoisinsås
worcestersås
3 vitlökklyftor,pressade
juicen av en halv lime
matolja



Marinera revbenspjällen i minst 1 timme, gärna över natten.
Placera revbenspjällen i en ugnsfastform, slå på marinaden och stek i ugnen 1,5-2 timmar tills köttet är mört.




potatis med karameliserad lök och tryffeloja:
1 stor gul lök, i ringar
potatis, gärna en röd sort så som Cherie eller Cecile
några stänk tryffeloja(ganska mycket)
matolja
salt,peppar

Blanda potatis och lök i en ugnsfast form tillsammans med olja, tyffeloja,salt och peppar. Baka i ugnen i 40-60 minuter (tillsammans med köttet)tills löken är fint karameliserad.

Reaktioner:

1 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More