lördag 3 oktober 2009

Renstekstartar




Rökt renstek (ca 100 g till 4 pers)
Gräslök
Naturell philadelphiaost
Creme fraiche
Pepparrot
Lingon för garnering
Salt och peppar
Vörtbröd eller liknande pumpernickel


Blanda ihop philadelphiaos och creme fraiche med hackad gräslök, finriven pepparrot(efter smak)salt,nymalen peppar och finstrimlad rökt renstek. "Geggan" ska vara ganska fast så den inte rinner ut på brödet.

Stansa ut en rund ring ur en brödskiva (1 cm tjock). Självklrt blir det finare och enklare med en utstansningsform men har du ingen sådan går det bra med ett glas eller varför inte en pepparkasform=) Bred på rensteksgeggan i ett tjockt lager ca 2-3 cm, viktigt är att geggan är tjock så den inte rinner utanför kanterna.

Dekorera med några salladsblad och lite lingon.
Jag dresserade salladen i en vinegrett på olivolja,tryffeloja,salt och balsamvinäger.
Om du vill dressera salladen, gör det precis innan servering då bladen blir hängiga och trista om dom får ligga länge med vinegretten.

Reaktioner:

1 kommentarer:

Mmmmmm så gott! Tack för ett gott förslag!

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More