Blåbär och persikor passar mycket bra ihop,liksom grädde-persika,grädde-blåbär.
1 burk konserverade persikor
2 dl blåbär
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispad grädde.
det smuliga:
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl socker
en nypa kanel
Slå bort persikospadet och dela halvorna i mindre bitar.
Lägg ner dom tillsammans med blåbären i en pajform.
Blanda vaniljsocker och socker och strö över persikorna.
Smula ihop ingredienserna till smultäcket.
Bred ut grädden på persikorna och toppa med smulblandingen.
Grädda i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.
2 kommentarer:
Den ser jättegod ut! Vilken härlig blandning. Kul med nya recept :)
Åh älskar blåbär! Och tillsammans med persika har jag dock aldrig testat! Roligt! Kul att titta in hos fler matbloggar! Ha en finfin tisdag!
Hälsningar Carro
Skicka en kommentar