lördag 17 oktober 2009

Persikapaj med blåbär och grädde

Persikapaj med blåbär och grädde

Blåbär och persikor passar mycket bra ihop,liksom grädde-persika,grädde-blåbär.



1 burk konserverade persikor
2 dl blåbär
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispad grädde.

det smuliga:
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl socker
en nypa kanel

Slå bort persikospadet och dela halvorna i mindre bitar.
Lägg ner dom tillsammans med blåbären i en pajform.
Blanda vaniljsocker och socker och strö över persikorna.
Smula ihop ingredienserna till smultäcket.
Bred ut grädden på persikorna och toppa med smulblandingen.
Grädda i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.

Reaktioner:

2 kommentarer:

Den ser jättegod ut! Vilken härlig blandning. Kul med nya recept :)

Åh älskar blåbär! Och tillsammans med persika har jag dock aldrig testat! Roligt! Kul att titta in hos fler matbloggar! Ha en finfin tisdag!

Hälsningar Carro

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More