tisdag 24 mars 2009

Matsnusk

I en artikel i Aftonbladet idag kan man läsa om kampen mot tillsatserna.
Jag blir jätte glad varje gång Mats-Eric gör oss uppmärksamma på vad maten många köper egentligen innehåller. Findus schnitzel Cordon Bleu till exempel innehåller 43 ingredienser

"fyra stabiliseringsmedel (E414, E415, E451, E452), tre färgämnen, en smakförstärkare och ett ospecificerat antal aromämnen för att framställa denna produkt

att rätten innehåller 17 procent kalkonkött, som är malt och behandlat med rökarom för att smaka som om det vore rökt

att osten, som består av sex komponenter, behöver en dos av förtjockningsmedlet taragummi (E417) för att få rätt konsistens

att sojasåsen inte är mer äkta än att man tvingats tillsätta brun karamellfärg"

Fy va äckligt, jag förstår inte hur man kan köpa såntdär, jag tycker inte ens att det bör få kallas mat. Börja läs innehållsförteckningen!!


0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More