söndag 2 oktober 2011

Ekologiskt KRAVmärkt lamm från Ervalla lamm


Vackert



En av fördelarna med att bo såhär mitt ute i urskogen är kunskapen och tillgången till närproducerat kött. Runt om Grythyttan ligger gårdar med lamm, nöt, hjort och grisuppfödning. I fredags hämtade vi ett nyslaktat lamm från Ervalla lamm. Deras lamm är ekologiska och även KRAVmärkta vilket jag tycker är dom viktigaste aspekterna när det kommer till att köpa kött. Jag vill veta att lammen har haft ett bra liv och att dom får gå ute och beta året runt om dom vill. Viktigt är också att dom slaktas så nära gården som möjligt. Detta för att undvika långa och stressiga transport-sträckor som dessutom påverkar miljön negativt.


Kött av bra kvalité har mörk färg, mycket insprängt fett och en vacker tjock fettkappa. 
Håkan Fällman berättar mer.



0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More