fredag 16 september 2011

Fläskytterfilé med rosmarin och vitlök



Ett jätte gott recept från DN. I receptet står det att det ska vara fläskkarré, men det går lika bra med fläskytterfilé.


för 4 pers 

ca 1,2 kg fläskkarré eller fläskytterfilé
1 dl vitt vin
1 msk kycklingfond eller 1 hönsbuljongtärning
1 vitlöksklyfta, krossad med skal
1 rosmarinkvist

Griljering:
2 msk olivolja
2 msk honung
3 vitlöksklyftor, krossade med skal
4 rosmarinkvistar
½ tsk salt
1 krm peppar

Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg fläskkarrén i en stor kastrull som håller för ugn. 
Häll i vin, buljong, krossad vitlök med skal och rosmarin. Lägg på lock.
Tillaga i ugnen 1 1/2- 2 timmar, tills köttet är mört.
Höj temperaturen till 200 grader. Lägg steken i en ugnssäker form.
Plocka bladen av rosmarinen. Blanda med den krossade vitlöken och gnugga in i steken.
Blanda olja och honung, pensla steken. Strö över salt och peppar.
Griljera steken i ugnen 10–15 min till fin färg. 
Ta ut och servera med skysåsen.







Reaktioner:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More