söndag 16 oktober 2011

Crème BrûléeDet är ju vansinnigt gott med crème brûlée, men efter att ha provätit sig igenom ett dussintal olika crème brûlée så är inte lika kul och gott längre =) Presis som med crème caramellen laborerar vi i skolan fram det ultimata receptet på crème brûlée. Innom 1-2 veckor har vi nått ett resultat och då kommer receptet upp på bloggen. 
Här är systembolagets recept:

Ingredienser för 4 personer

1 vaniljstång, gärna Tahiti
3 1/4 dl vispgrädde
1 1/4 dl mjölk
3/4 dl strösocker
4 äggulor


Till gratinering:
strösocker 


1. Sätt ugnen på 150°C. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna. Lägg vaniljstång- och frön i en bunke och tillsätt de övriga ingredienserna. Låt dra ca 1 tim eller tills sockret har smält. Tag upp vaniljstången. Sila smeten genom finmaskig sil och fördela i 4 portionsformar. Ställ formarna i en till hälften vattenfylld ugnsfast form. Grädda 60 min eller tills de precis stannat. Låt svalna.


Gratinering:
Strö ett jämnt lager med socker på brûléerna och bränn av med en brännare alternativt:
Sätt ugnen på 250°C och grill och gratinera högt upp i ugnen tills sockret har smält och fått lite färg. (risk för att äggkrämen koagulerar och blir äggröra)


Reaktioner:

3 kommentarer:

Det är det här som är så svårt att lyckas med!

Lycka till :)

Harold McGee återger originalreceptet i "On Food and Cooking". Det är inte så dumt. :-)

Jaa! On food and Cooking håller vi på plöjer igenom nu, den är helt fantastiskt! Vi ska definitivt testa det receptet! tack för tipset=)

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More