onsdag 7 september 2011

Portvinsglaserade drumsticks och savoykålsknyten med krämig fyllning







1 portion
2 drumsticks (kycklingklubbor)


Portvinsglaze

1 msk hackad ingefära
2 hackade vitlöksklyftor
1 dl soya
2 dl portvin
1 msk socker
1 tsk salt


Koka ihop ingredienserna till glazen i 10 min. Sila bort ingefäran och vitlöken. Reducera tills vätskan har blivit tjock. Pensla drumsticken och stek i ugnen på 200 grader i ca 20-30 min. Pensla på glaze var tionde minut.


Kålknyten

3 savoykålsblad
1 dl strimlad savoykål
1 msk finhackad chalottenlök
1 tsk strimlad chili
1 dl grädde
1 msk riven ost
Salt,peppar

Blanchera kålbladen 30 sekunder och lägg i isvatten. Fräs ihop ingredienserna tillsammans med grädden till konsistensen är tjock, smaka av med salt och peppar. Låt svalna.

Ta upp kålbladen och torka dom torra med en handduk.
Lägg en halv matsked fyllning i kålbladen och vik ihop. Plasta in knytena i två ark plastfolie och koka i vatten 20 minuter.

Servera drumsticksen och kålknytena med en potatispure eller krämig polenta. Rödvinssås eller sherrysås passar bra till. 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More