”Att förkasta ätliga delar från ett slaktat djur är en grov förolämpning mot djuret som har dött för att föda oss”
Vilken fantastisk dag i köket, och vilken enorm och supergod buffé vi åt idag. Vi har jobbat med udda styckningsdetaljer så som tunga, torskhuvud och grisfötter. Vi har sett på hur en spädgris anatomiskt styckats och sedan fyllts med örter och vitlök, bundit ihop och ugnsstekts. Vi har gjort blodpudding som inte går att jämföras med den man köper i affärerna. Det är värt att göra sin egen blodpudding och frysa in, lätt är det också. Förresten så smakade jag på lönnsirap idag för första gången och OJ va gott det var. Ska försöka få tag i lönnsirap av riktigt bra kvalité nu. Här kommer bilder från idag:
kalvtunga (det översta skinnlagret dras bort efter kokning)
grisfötter
här kokas det tunga grisfötter och lammlägg
sockersaltad grissida
den lilla spädgrisen
tryffel
grisen fylldes med vitlök rosmarin backtimjan persilja citron salt och peppar
torskhuvud
det här slår allt, godaste jag har ätit i år, sockersaltad fläsksida
toast skagen
perfekt gubbröra
torskhuvudena
sill
Kokt kalvtunga med rödbetor och dill
finns inget godare..
fläsk med brunabönor
skånsk kalopps på oxkind
Lapskojs med rostad mandel och brynt smör
stuvade mackaroner med tryffel
lamm i dill
blodpudding med äpplen fläsk och lingon
grisfötter ( köttet plockat och panko panerat)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar