onsdag 14 september 2011

slow food

”Att förkasta ätliga delar från ett slaktat djur är en grov förolämpning mot djuret som har dött för att föda oss”



Vilken fantastisk dag i köket, och vilken enorm och supergod buffé vi åt idag. Vi har jobbat med udda styckningsdetaljer så som tunga, torskhuvud och grisfötter. Vi har sett på hur en spädgris anatomiskt styckats och sedan fyllts med örter och vitlök, bundit ihop och ugnsstekts. Vi har gjort blodpudding som inte går att jämföras med den man köper i affärerna. Det är värt att göra sin egen blodpudding och frysa in, lätt är det också. Förresten så smakade jag på lönnsirap idag för första gången och OJ va gott det var. Ska försöka få tag i lönnsirap av riktigt bra kvalité nu. Här kommer bilder från idag:



kalvtunga (det översta skinnlagret dras bort efter kokning)

grisfötter

 här kokas det tunga grisfötter och lammlägg 

sockersaltad grissida

den lilla spädgrisen

tryffel 

grisen fylldes med vitlök rosmarin backtimjan persilja citron salt och peppar 


 torskhuvud

det här slår allt, godaste jag har ätit i år, sockersaltad fläsksida 

toast skagen 

perfekt gubbröra 

torskhuvudena  

sill 

Kokt kalvtunga med rödbetor och dill 

finns inget godare.. 


 fläsk med brunabönor

skånsk kalopps på oxkind

Lapskojs med rostad mandel och brynt smör


stuvade mackaroner med tryffel

 lamm i dill

 blodpudding med äpplen fläsk och lingon

grisfötter ( köttet plockat och panko panerat) 

Reaktioner:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More