tisdag 12 juli 2011

Lammfärsbiffar med couscous rödbetor och yoghurtdressing




För att få saftiga lammfärsbiffar ska man hastigt (1 min per sida) och på hög värme bryna biffarna så dom får en fin brun stekyta. För att biffarna inte ska torka ut och bli torra och hårda så steker man klart dom i ugnen en stund på svag värme, så kallad efterstekning.


Lammfärsbiffar

300 g lammfärs
1 ägg
1 msk finhackad rosmarin
1 gul lök
2 msk dijonsenap
2 vitlöksklyftor,pressade
salt,peppar
en stor klick smör att steka i

Stek löken mjuk och blanda ihop den med övriga ingredienser. Forma färsen till biffar och bryn på hög värme 2 minuter på varje sida. Lägg över biffarna i en ugnssäker form och häll på smöret från stekpannan. Stek klart biffarna i ugnen på 160 grader i 15 minuter. Häll fettet från ugnsformen i couscousen när den är klar.


Couscous
2 dl couscous
3 rödbetor
2 salladslökar, finhackade
en halv kycklingbuljongtärning

Koka couscousen enligt anvisning på paketet tillsammans med kycklingbuljongtärningen.
Koka rödbetorna mjuka och tryck av skalet under rinnande vatten. Skär rödbetorna i mindre bitar.
Blanda ihop alla ingredienser i en skål och servera med yoghurtdressingen.


Yoghurtdressing
en liten burk turkisk yoghurt 2-3 dl
1 vitlöksklyfta,pressad
1 msk finrivet citronskal
2 tsk dijonsenap
2 charlottenlökar, finhackade

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More