Testade ett recept från bloggen Blogchef. Där hittar man massor av smaskiga recept.
Det blev jätte gott, krispigt och lagom starkt. Måste göras om!
Lite annorlunda middag också, kul att vika paket =)
4 portioner:
salladsblad (sköljda)färsk vitkål funkar bra
500 g nötfärs
1 msk olja (till stekning)
1 stor lök (hackad)2 vitlöksklyftor (pressade)
1 msk sojasås
4 msk Hoisin sås1 msk ris vinäger
Asiatisk chilisås (valfri smak), jag tog sambal oelek ca 1 msk
1 burk vattenkastanjer (avrunna och hackade)
1 knippe salladslök (hackad) jag tog hälften
2 msk mörk sesamolja
1: Värm en stekpanna på medelhög till hög värme.Häll i en matsked olja. Lägg i nötfärsen.
Finfördela färsen och sänk värmen till medium. Stek tills färsen är genomstekt. Dra bort köttfärsen från pannan och låt svalna.
2: Stek löken 1 minut. Tillsätt vitlök, soja, Hoisin sås, risvinäger och chilisås i löken. Rör om och blanda väl. Rör i vatten kastanjer, salladslök och sesamolja. Stek ytterligare 2 minuter. Blanda ner köttfärsen.
3: Lägg blandningen i mitten av varje salladsblad. Linda in blandningen i salladsbladen som en burrito.
1 kommentarer:
Testade också att göra asiatisk färs i sallad för ett tag sedan. Blev överaskande gott.
Skicka en kommentar