lördag 26 juni 2010

Köttfärssås med rött vin




Alla gör köttfärssås på sitt sätt.
Såhär gör jag min:



400g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
en burk Mutti körsbärstomater
2 msk tomatpuré
en skvätt olja
4 dl rött vin
2 dl grädde
en skvätt balsamvinäger
2 msk kalvfond
salt,peppar


Finhacka löken och fräs den någon minut i lite olja i en kastrull.
Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare 5 minuter.
Pressa ner vitlöksklyftorna och häll i tomaterna och vinet.
Tillsätt en skvätt balsamvinäger.
Låt koka under lock på svag värme 10-15minuter.

Bryn nötfärsen,salta och peppra. När nötfärsen fått fin färg tillsätt den i kastrullen med tomatsåsen. Häll i kalvfonden och grädden.. Koka 10 minuter och smaka av med salt och peppar.





Reaktioner:

3 kommentarer:

låter nästan som mitt recept (väldigt gott, med andra ord höhö). prova att tillsätta en gnutta kanel också, blir jättegott!

En ny variant : )! Låter smaskig! De ska vi testa.

ska testa kanel nästa gång=) tack för tipset!

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More