lördag 22 augusti 2009

Smaklust 09

Massor och massor av folk hade samlats på Smaklust matmarknad idag för att smaka på, sylt,marmelad,saft,hårt och mjukt bröd,korv,ostar,surströmming,senap,honung,kött,fisk,struts,glass,choklad,svamp,kryddor,vinäger,oljor,äggakaka,palt,kroppkakor,kålbulle och mycket mycket mer.

Jag har smakat på många ostar idag, många riktigt tråkiga och ganska smaklösa ostar, en del bra och såklart favoritosten Ockra från Stafva (Gotland). Brorstorps Lilla Blå är också en fantastiskt god ost, kommer ni över någon av dom här ostar så köp köp köp!

Nya bekantskaper idag var kakobönor,Braxenpate och getmjök som jag aldrig har testat förut. Höjdpungten var nog surströmmings smörgåsen som var delikat =) + att vi fick oss en föreläsning om surströmmingens historia. Ett tips också, ska man öppna en surströmmingsburk ska man vinkla den så den står på kanten. Då bildas det en vakumbubbla i toppen och sedan är det bara att öppna burken. Det blir bara ett lite pys istället för spad som sprutar hej vilt.

Jag köpte med mig suovas (torkat rökt renkött)av samer i fina samedräkter, en stor burk havtornsmarmelad,rökt regnbåge,lammisterband,Ockra och 6 tidningar av Gourmet.Tomten ville att vi skulle smaka på glögg och boka julbord


Kålbulle på gång. Kakaobönorna var inte så goda..


Grillat lamm och tillsatssnubben Mats Eric Nilsson =)


Svampstövlar och barkbröd som inte var nån höjdare
Getmjölken smakar som komjölk fast med en liten eftersmak av get


Skaldjurstallrik som man fick köpa


Hälgobörgaren bör undvikas...


Tunnbrödsbak och kroppkakor


Brorstorps goda ostar och surströmmingsprofset


Kunde inte motstå en marmelad
Reaktioner:

1 kommentarer:

Hur smakar get :)! Var hittade du allt detta goda?

Tack å lov att det är sursträmmingstid!

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More