Under veckodagarna är jag så trött av all matlagning, stress och spring i köket att jag inte orkar engagera mig i matlagningen hemma. Jag lägger mig i soffan och fastnar nästan där tills det är dags att sova. Då blir det något enkelt som inte har så många moment och tar sån lång tid. I kväll fanns det mer tid och ork så jag gjorde canneloni med en riktigt smaskig fyllning. Här hemma poängsätter vi alltid dagens middag och den här fick 5 av oss båda=)
Det här är vad som behövs.
En ugnsfastform
Ett paket färska pastaplattor (räcker till ca 8 rullar)
ett halvt paket fetaost
Fyllning:
ett halvt paket fryst bladspenat
1 rödlök,finhackad
en burk ricotta
200 g svamp (det du kan få tag i)
salt,peppar
smör
Tomatsås:
en burk Mutti körsbärstomater
en finhackad vitlöksklyfta
salt (1-2 tsk),peppar
2 tsk socker
1 msk olivolja
2 msk basilika
2 dl grädde
Ta fram bladspenaten så den hinner tina lite, det går också bra att tina den i micron.
Koka Mutti tomaterna tillsammans med basilika,salt,peppar, socker och den finhackade vitlöksklyftan i ca 20 minuter eller tills körsbärstomaterna har mosat till sig. Häll i grädde och ställ åt sidan.
Stek ur vattnet ur svampen, tillsätt smör och låt svampen fräsa 3-4 minuter,salta och peppra. Ställ åt sidan.
Lägg ner spenaten i en stekpanna eller kastrull, stek ur vattnet och tillsätt lite smör salt och peppar. Finhacka löken och blanda ner i spenaten tillsammans med svampen, fräs i några minuter. Lägg upp fyllningen i en skål eller på en tallrik så den kan svalna.
När fyllningen har svalnat lite, är det dags att blanda ner ricottan.
Av pastaplattorna skär du rutor som är ca 10x10 cm. Lägg lite fyllning (lagom tjockt) längst med kortsidan av pastarutan och rulla ihop till ett rör. Lägg ner rullarna, en efter ugnsformen. Slå på tomatsåsen när formen är full. Smula över fetaosten och grädda i ugnen i 25 minuter på 200 grader.
1 kommentarer:
Mm, ser gott ut! ;D
Skicka en kommentar