Chokladskål
4 små ballonger
100 g choklad
Blås upp ballongerna till hälften (beroende på hur stor skål du vill ha)
Bryt sönder chokladen och smält den i mikron eller över vattenbad,låt svalna en stund så att chokladen tjocknar lite.
Doppa sedan ballongerna till hälften i chokladen och sätt ställ dom på en tallrik inne i frysen.
När chokladen har stelnat efter ca 10 minuter är det bara att sticka hål på ballongerna och försiktigt lossa ballongen från chokladskålen. Testa med en ballong först. Går chokladen sönder beror det på att den är för tunn, gör om och låt chokladen svalna lite till eller doppa ballongen i omgångar 2-3 gånger.
Fyll med något gott till exempel vit chokladmousse, färska bär eller en glasskula.
Till chokladskålen gjorde jag en enkel blåbärssmulpaj i portionsformar med en kula Häagen-Daz vaniljglass (den godaste av alla vaniljglassar, smakar som hemmagjord)
2 kommentarer:
sv: mycket smaskigt kan jag lova!
"Blåbärspaj och chokladskål med hallon" lät inte så dumt heller! :)
Hm, nu blev jag sugen på glass.
Skicka en kommentar