torsdag 9 juli 2009

Nigella's jordgubbsglass

Eftersom jordubbarna från Ulvagubben inte var så söta och smakrika som jag ville att dom skulle vara så blev det glass av dom=)6 portioner:
300 g jordgubbar
1.20 dl strösocker
3 dl standardmjölk
3 dl vispgrädde
6 st äggulor
1.20 msk pressad citron
0.60 st vaniljstång


1. Rensa och dela jordgubbarna grovt. Lägg dem i en bunke och strö över lite extra socker, cirka 2 matskedar. Låt stå och dra en stund.

2. Häll mjölk och grädde i en tjockbottnad kastrull. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur kornen och lägg både korn och stång i mjölkblandningen.

3. Värm tills den nästan börjar koka, ställ kastrullen åt sidan och låt blandningen dra i 20 minuter.

4. Vispa äggulor och 2 deciliter socker pösigt.

5. Fiska upp vaniljstången ur gräddmjölken och häll blandningen över äggulorna under konstant vispande.

6. Häll tillbaka blandningen i kastrullen, ställ kastrullen på spisen och värm blandningen under omrörning tills den börjar tjockna. Häll sedan blandningen i en bunke där den får svalna.7. Kör jordgubbarna till grovt mos i en matberedare. Häll ner i den svalnade äggblandningen tillsammans med citronsaften.

8. Frys i glassmaskin eller i en vanlig frys. Om du väljer frysen tar du ut blandningen efter en timme och kör den några varv i matberedaren. Häll tillbaks och frys ytterligare en timme innan du på nytt kör blandningen i matberedaren. Frys igen tills glassen är genomfryst.

Reaktioner:

1 kommentarer:

Mmm så gott! Den måste jag göra . Tack!

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More