lördag 25 juli 2009

Kyckling med ett täcke av blandsvamp


Vilken lyx att gå ut på baksidan av huset in i skogen och hitta kantareller,soppar,fårtickor och taggsvampar som sedan ska bli ingredienser till dagens middag.










kycklingfilé
smör att steka i
300 g blandsvamp(eller champinjoner )
1 lök
parmesanost

stuvning:
3 dl grädde
mjölk (att späda med)
3 msk vetemjöl
salt,peppar och ev en skvätt tryffelolja

Skär kycklingfilén i bitar och bryn dom i en stekpanna,salta och peppra.
Lägg över kycklingen i en ugnsfastform.
Finhacka löken och skär svampen i mindre bitar.
Stek ur vattnet ur svampen och tillsätt en rejäl smörklick.
Fräs svampen tillsammans med löken i smöret ca 5 -10 min, salta och peppra.
Strö mjölet över svampen och blanda om, häll på grädden lite i taget under omrörning.
Späd med mjölken om stuvningen blir för tjock.
Koka i 5-10 minuter, salta peppra och häll i några droppar tryffelolja.

Bred ut svampstuvningen över kycklingen, riv parmesan över och sätt in i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter. Servera med en sallad,potatis,bulgur,matvete eller ris.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More