torsdag 23 augusti 2012

Skånsk potatis med isterband, äpple och rödbetor

En underbart god husmansklassiker. Äpplet och rödbetorna bryter av väldigt fint mot isterbanden och är pricken över i:et i den här rätten. En favorit!





för 4 pers
800 g potatis 
2 stora gula lökar
1/2 chef du fond kycklingfond förpackning
2 dl grädde
1,5 dl vatten
hackad persila
smör för stekning
salt, peppar

4 isterband
1,5 dl inlagda rödbetor, i små tärningar
1 äpple, i små tärningar
smör för stekning

  • Skär potatisen i sockerbits stora tärningar. Hacka löken. 
  • Lös upp kycklingfonden i 1,5 dl upphettat vatten. 
  • Bryn löken i smör och ta sedan upp den och lägg den åt sidan.
  • Bryn potatisen i en rejäl klick smör tills den fått en fin brun färg. Salta och peppra.
  • Tillsätt löken till potatisen.
  • Slå på grädde och kycklingfonden och koka potatisen på svag värme tills den mjuknat.

  • Medan potatisen blir klar i gräddblandningen steker du isterbanden.
  • Skåra isterbanden i mitten och stek dom i smör, först med skinnsidan neråt och sedan på köttsidan.
  • Stek hastigt upp äpplet och rödbetshacket i flottet som bildats av isterbanden.

  • Vid servering: när potatisen är klar fördeka den på tallrikarna och lägg sedan på isterbanden. Förela äppel och röbetsfräset över isterbanden. Avsluta med att strö hackad persilja över.








Reaktioner:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More