tisdag 21 augusti 2012

Äppelfläsk- klassisk husmanskost när den är som bäst

När syran från äpplena, sötman från den stekta löken och sältan från det knaperstekta fläsket möts förstår man varför svensk husmanskost är bland det godaste man kan äta.



för 4 pers
500 g rimmat stekfläsk, i skivor
3 gula lökar, tunt skurna
2 stora syrliga äpplen, urkärnade och skurna i 1/2 cm skivor


  • Stek fläsket knaprigt i omgångar i en stekpanna. När fläsket är klart, lägg det på en tallrik och täck med aluminiumfolie. 
  • Stek löken i fläskflottet ca 10 min tills den mjuknat och fått lite färg. Lägg löken på fläsket.
  • Stek äppelskivorna 3-4 minuter på varje sida tills dom mjuknat.
  • Vid servering: varva fläsk, lök och äpple. Servera med kokt potatis.




Reaktioner:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More