fredag 17 augusti 2012

Annette's fantastisk rödlöksmarmelad


Den här fantastiska rödlöksmarmeladen passar bra till kött, kokta rödbetor, ugnsrostade rotfrukter, pocherad fisk eller på en kvällsmacka med skinka.


Ibland träffar man människor som verkligen lämnar ett stort avtryck och som besitter så otroligt mycket kunskap. Jag har kommit över ett riktigt guldkorn som jag tänkte dela med mig av till er.


Recept: Annette

för 4 pers

3 rödlökar
1 msk flytande smör
1 msk olja
4 nejlikor
6 kryddpeppar
knappt 1 msk balsamvinäger
knappt 2 msk sirap
½ buljongtärning
1 dl vatten
salt och peppar

Krossa kryddorna i en mortel eller i en kryddkvarn.
Skiva löken tunt och stek den i smör och olja på medelväme i en traktörpanna tills den  har mjuknat.
Tillsätt kryddorna, buljongtärningen, vattnet, balsamvinägern och sirapen.
Stek ihop på svag värme i ca 20-25 minuter.
Smaka av med salt och peppar.














Reaktioner:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More