torsdag 16 augusti 2012

Sommarlunch: lax med vitlöksdoftande grönsaker

En lätt och ljuvlig sommarlunch med färsk lax och kokta grönsaker som vänds i smör och vitlök.



för 4 pers

4 laxfjärilar
1 näve färska vaxbönor
1 näve färska brytbönor
en näve sockeräror, delade i hälften
4 färska rödlökar i knippe + det gröna
1,5 dl färska eller frysta gröna ärtor
3 avokador, tärnade
1 citron
1 stor vitlöksklyfta, pressad
20 g smör
salt och peppar

  • Skär av topparna på bönorna. 
  • Dela löken i fyra delar och skär ner det gröna i mindre bitar.
  • Koka upp en kastrull med vatten och salta rejält. 
  • Lägg ner bönorna och koka ca 1 minut, lägg sedan ner löken, sockerärtorna och de gröna ärtorna.
  • Koka ytterligare 2 minuter och häll sedan av vattnet. Låt grönsakerna ånga av på den varma plattan någon minut. Tillsätt smör och vitlök. 

  • Stek laxen i smör eller olja på medelvärme 3-4 minuter på varje sida, salta och peppra.
  • Vid servering: fördela grönsakerna och avokadon på tallrikar. Lägg på laxen och pressa citron över.


Reaktioner:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More