torsdag 2 augusti 2012

Salvia och rosmarindoftande lamm i grädde och vitt vin



för 4 personer

500-1 kg lammlegg, grytbitar, sadel eller annan del av lammet
2 kvistar rosmarin
2 kvistar salvia
1 palsternacka, skalad och delad i grova bitar
6 steklökar, skalade och delade i hälften
4 vitlöksklyftor, finhackade
3 morötter, delade i mindre bitar
3 jordärtskockor, skalade och delade i hälften
7 champinjoner, delade i hälften
4 lagerblad
2 dl grädde
3 dl vitt vin
1 msk viltfond
smör eller olja att steka i


  • Blanda ihop vin, fond och grädde.
  • Salta och peppra köttet och bryn det sedan runtom på hög värme i smör eller olja.
  • Lägg ner köttet i en gryta med lock och tillsätt alla övriga ingredienser inklusive gräddblandningen. 
  • Låt grytan koka på svag värme i ca 1,5 timme tills lammet är mört.
  • Ta av locket och koka grytan 30 minuter till, tills den reducerats till hälften.
  • Smaka eventuellt av med mer salt och peppar. 



Reaktioner:

1 kommentarer:

Mmmm så gott!!! Jag kan nästan känna doften när jag tittar på bilden:)

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More