onsdag 15 augusti 2012

Jordgubbsswiss med hemmagjord chokladsås

Barnsligt gott! En riktig smaskig sommarefterrätt. 



för ca 6 p

1 l jordgubbar, skivade
1-2 l vaniljglass
5-6 dl grädde, vispad
maränger
chokladsås
  • Varva jordgubbar, glass, maränger chokladsås och grädde i en stor skål. 
  • Avsluta med att ringla chokladsås på toppen.

choklasås
1 dl strösocker
1 dl kakao
1/2 krm salt
1 dl grädde
1/2 dl mjölk
  • Blanda alla torra ingredienser i en kastrull. Tillsätt grädden och mjölken och rör om. 
  • Låt koka upp under omrörning i ca 5 min eller tills den är blank och slät. 





Reaktioner:

1 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More