måndag 14 november 2011

Äppelmos med vanilj kanel och kardemumma


Idag räddade jag dom sista äpplena från frosten. Våra äpplen är perfekta att göra äppelmos av, syrligheten bryter av så fint bland alla varma smaker som kanel, kardemumma och vanilj.


ca 7 dl liter :
1 liter skalade och tärnade äpplen
1 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker
1 vaniljstång, fröna urskrapade
1 kanelstång
1 tsk mald kardemumma
2 dl äppelcider eller äppeljuice
en nypa salt (saltet lyfter fram smakerna mer)


Blanda runt allting i en stor kastrull och koka på svag värme med lock tills alla äppelbitar har kokat sönder och moset är slätt. Smaka av och tillsätt mer socker om moset är för syrligt, koka några minuter till. Ta ut vanilj och kanelstången ur moset och fyll väl rengjorda burkar.

Reaktioner:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More