söndag 19 juni 2011

Gnocchi med rödbetor kronärtskocka bacon spenat och getost
För 2 pers:


1 påse gnocci
8 små rödbetor
1 liten påse blaspenat
2 kronärtskockor
1 citron
60g getost
1 paket bacon
smör
salt och peppar


Skala kronärtskockorna (video) genom att försiktigt plocka bort bladen. Ta bort det gula skägget genom att skrapa bort det med en kniv. Skär bort alla håra delar och blad på kronärtskocksbottnarna och gnid in dom med citron så dom inte blir bruna. Koka med 2 nypor salt och lite citronsaft i en halv liter vatten i 10-15 minuter. Kronärtskockorna ska vara genomkokta. Känn efter med sticka att de är mjuka. Häll av vattnet och låt kronärtskocksbottnarna ligga kvar i kastrullen, Tillsätt en klick smör i kastrullen och blanda runt. 


Skär av blasten från rödbetorna och koka rödbetorna tills dom är mjuka. När rödbetorna är mjuka är det lätt trycka av skalet under rinnande vatten. (spara gärna blasten tips på vad du kan göra med dom finns här)


Strimla och knaperstek bacon. Ställ åt sidan.


Stek gnocchin i smör 5-6 minuter tills dom har fått färg. Blanda ner 3/4 av av spenaten, spara resten av spenaten till serveringen. Salta och peppra.


Skär rödbetor och kronärtskockor i mindre bitar, tillsätt resten av spenaten och blanda ihop med gnocchin. Strö bacon och smulad getost över.

Reaktioner:

1 kommentarer:

Mmmmmm såå gott! :)

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More