fläskfilén:
400 g fläskfilé
1 msk soja
2 msk sweetchili
en skvätt rapsolja
1 pressad vitlöksklyfta
salladen:
ett paket bacon, skurna i bitar
1 dl cashewnötter
5 rädisor
st agur (ädelost)
ruccola
dagsgammalt surdegsbröd
2 msk fryst eller färsk gräslök
Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en påse och lägg ner fläskfilén.
Blanda runt och lägg in påsen i kylen en timme.
Sätt ugnen på 175 grader.
Bryn fläskfilé i marinaden (var försiktig så det inte stänker upp het olja) salta och peppra lite. Lägg över fläskfilén i en ungsäker form och efterstek den i ugnen till innetemperaturen är 64 grader (ca 20 minuter)
Salladen:
Stek baconbitarna i 2 msk rapsolja tills dom fått färg.
Tillsätt krutongerna och blanda om då och då tills krutongerna dragit åt sig fettet.
Ställ åt sidan.
Lägg ut ruccolan på tallrikar
Skiva rädisorna och strö över ruccolan.
Lägg på bacon och krutonger.
Skiva upp fläskfilén och lägg på tallriken.
Strö över nötter och små ostbitar.
Avsluta med att strö över gräslök.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar