måndag 31 januari 2011

Mangodessert med vaniljglass



I fruktskålen hittade jag två mogna mango som låg och såg lite ledsna ut, så dom fick bli en sötsyrlig mangodessert. Perfekt till vaniljglass =)


2 mogna mango
5 msk smör
5 msk farinsocker
vaniljglass


Skiva mangon i mitten, bredvid kärnan. Gröp ur fruktköttet med ett kuljärn eller med en tesked. När du har fått ut så många kulor som möjligt, skrapa ur resten av fruktköttet och mosa det med en gaffel eller en stavmixer.
Smält smör i en kastrull och tillsätt sockret. Koka tills sockret har löst sig. Tillsätt den mosade mangon och koka i ytterligare 2 minuter på låg värme. Tillsätt mangokulorna och koka 3 minuter till. Ställ åt sidan och låt svalna någon minut.
Lägg i en kula glass i det du ska servera i och häll på mangosåsen.

Reaktioner:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More