måndag 31 januari 2011

Äppelkaka från Bourgogne




Det här receptet hittade jag när jag såg på mitt favoritprogram Planet Food som går på Travel Channel. En krämig gräddig äppelkaka, lätt smak av kanel. Mjuka sötsyrliga äpplen och spröd botten.



200 g vetemjöl
½ tsk salt
100 g osaltat smör
125 ml vatten (rumstemperatur)
4 goda söta äpplen
3 msk socker
½ tsk kanel
375 ml vispgrädde
1 stort ägg


Krama in smöret i mjöl och salt.
Tillsätt vatten och rör om, forma degen till en boll.
Kavla ut degen klä en pajform. Ställ in ikylen.
Skala, klyfta och kärna ur äpplena. Skär dom i tunna skivor. Lägg skivorna fint i pajformen, som en spiral.
Vispa ägg och socker i en skål.
Tillsätt vispgrädde långsamt och kanel. Vispa ihop allt ordentligt att kanelen inte klumpar sig.
Häll gräddblandningen över äpplena.
Grädda i ugnen på 200 grader i 30-40 minuter, eller tills pajen är gyllene toppen.

Reaktioner:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More