söndag 9 januari 2011

Chilikyckling med färska betor, bacon och getost




Det här receptet måste ni prova! Det är Leila Lindholm's recept som jag hittade på recept.nu. Definitivt en favorit! Bladspenaten byttes ut mot ruccolan och det fungerade utmärkt. Hejja Leila!



Krämig getost, söta rödbetor och salt knaprig bacon trivs väldigt bra ihop.


4 port:
1 kg färska rödbetor
4 st kycklingfiléer
0.5 dl sweet chilisås
2 msk japansk soja
2 st vitlöksklyftor
olivolja
1 påse babyspenat
flingsalt
svartpeppar från kvarn
1 pkt bacon
200 g getost
balsamvinäger

1. Koka betorna med skal tills de är mjuka, spola dem sedan i ljummet vatten.
2. Gnid av skalet med händerna.
3. Marinera kycklingen i sweet chilisås, soja och finhackad vitlök.
4. Stek kycklingen i olivolja på medeltemperatur tills den fått färg. Låt den ligga kvar i pannan utan värme i cirka 15 minuter och den kommer långsamt att bli genomstekt utan att bli torr. Vänd ibland.
5. Lägg babyspenaten på ett fat och strö över betor i klyftor, salta och peppra.
6. Skiva baconet i 2 cm långa bitar och stek i en torr stekpanna.
7. Skär kycklingen i bitar och lägg på salladen, toppa med bacon och smulad getost.
8. Salta, peppra och toppa med lite olivolja och balsamvinäger.

Reaktioner:

3 kommentarer:

Det dära såg ju inte liiite gott ut!Jag som är GALEN i kyckling!

Jag satt å sura under denna fattiga rätt. Sambon smaskade som vanligt och tyckte kycklingen va super.
Grejen va att jag brände...mm...brände rödbetorna. Glömde bort vattnet och hela köket luktade as. Gör detta igen...en annan dag. Hellen

Hellen: åh nej=/ har lyckats med något liknande..koka potatis utan vatten, håller med om att det luktar fruktansvärt. Ibland har man tankarna någon annanstans tyvärr.

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More