onsdag 19 januari 2011

Röding persiljerotssoppa oxrullader och hallonchokladmousse

Idag mellan 8.15 till 16 har vår kockklass varit i köket och lagat mat. Vi var i grupper om två och alla gjorde samma meny efter ett receptkompendium, men presenterade maten på sitt eget vis. Jag tycker att min partner och jag lyckades riktigt bra. Det är så himla kul att få gå på den här skolan och lära sig av dom bästa! Ser fram emot dom här tre åren =)



Meny

Kall inkokt fjällröding

svart majonnäs, kumminsyrad majrova och dillgurka

Krämig persiljerotssoppa

blåmusslor, kålrabbi och äpple

Roulader innanlår från oxe

buljongkokt schalottenlök och ”Purée de pommes de terre”

Hallonchokladmousse

salta hasselnötter och frostiga hallon





Fantastisk inkokt röding, med bläckfiskmajonnäs

den här soppan är nog den godaste jag ätit, och dom vinkokta musslorna...omg!

oxrullad och en himmelsk potatispure!


den perfekta chokladmoussen!

2 kommentarer:

åh så tjusigt upplagt!
Den svarta majonäsen såg häftig ut.

Så gott och vackert det ser ut!

Va´ du kan : )

Lycka till med studierna!

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More