onsdag 19 maj 2010

grillad romansallad med Parmigiano Reggiano, valnötter och ansjovisdressing


Middagen igår gjordes utifrån det här receptet på grillad romansallad med parmesan valnötter och ansjovisdressing. Till detta passade wasabi och sesamkryddad lax utmärkt.





För 6 personer:

4 ansjovisfiléer

2 tsk hackad vitlök

1 / 2 tsk salt

1 ,2 dl olivolja

3 tsk citronsaft

3 st romansallad(dom som är mer fasta)

2 dl hackade, rostade valnötter

en bit (ca 2 dl)hyvlad Parmigiano-Reggiano

1. I en mortel eller en mixer, mixa ansjovisfiléer, vitlök och salt. Tillsätt olivolja i en jämn stråle, rör eller mosa att hela tiden för att få en krämig sås. Rör i citronsaft, smaka och tillsätt mer citronsaft eller salt om det behövs. Ställ åt sidan.

2. Förbered en grill eller värm en grillpanna på medelhög värme tills den är ordentligt varmt. Skär romansalladen i hälften på längden,låt roten vara kvar. Pensla båda sidor av varje halva med ansjovisdressingen och grilla dom på grillen eller i en grillpanna tills bladen fräser lite och börjar få färg. Ca 2 minuter på varje sida.

3. Lägg upp romansalladen med snittytan uppåt. Strö över hackade valnötter och ringla över lite mer dressing. Använd en osthyvel och hyvla över Parmigiano-Reggiano i tunna skivor. Servera omedelbart.

Reaktioner:

2 kommentarer:

Gud så gott det där lät!
Hoppas du får en fortsatt trevlg kväll :)

Mmmmmmmm såååå gott!

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More