måndag 10 maj 2010

Oxfilé med vit sparris champinjoner och tryffelbearnaise




För 2 personer:
100-150 g oxfilé per person
10 vita sparrisar
flytande smör till sparrisen
10 champinjoner, delade i mindre bitar

färdigköpt bearnaisesås
1 msk tryffelolja

Blanda ihop 1,5 dl bearnaisesås med tryffeloljan.

Värm ugnen till 200 grader.
Bryn champinjonerna tills dom fått fin färg, salta och peppra.
Skala sparrisen och skär av det träiga längst ner.
Koka i saltat vatten i ca 2-4 minuter eller tills sparrisen känns mjuk.
Häll av vattnet och låt sparrisen ånga av lite på eftervärme i kastrullen.
Putsa oxfilén lite om det behövs och skär den i bitar ca 7 cm.
Hetta upp en stekpanna och tillsätt smör. När smöret tystnat (slutat bubbla) lägg i köttet så 2/3 av stekpannan täcks. Lägger man i för mycket så blir köttet kokt istället. Stek köttet 2 min på varje sida. Salta och peppra.
Lägg över oxfilén i en ugnssäker form och sätt in i ugnen. Mät temepraturen med en köttermometer.
För rosa-röd ska innetemperaturen vara 55 grader. Rosa 60 grader. och genomstekt 68-70 grader.


Servera sparrisen med lite smör och flingsalt.

Reaktioner:

1 kommentarer:

Guuud så gott det lät!

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More