söndag 9 maj 2010

Långkok: revbenspjäll i rödvin



tjocka revbensspjäll, minst 1,5 kg
2 gula lökar, grovhackade
en burk mutti körsbärstomater
4-5 dl rött vin
5-10 vitlöksklyftor
3 lagerblad
2 msk worchestersås


Om du använder en lergryta sätt den i kallt vatten 30 minuter innan användning, annars kan det finnas risk att den spricker.
Bryn köttet på hög värme så att det får en fin brun färg runtom,salta och peppra.
Lägg ner köttet i en lergryta eller liknande som tål ugnsvärme(med lock).
Slå på vin,tomaterna, worchestersås,vitlök,lök och lagerblad.
Sätt in grytan i en kall ugn och sätt temperaturen på 150 grader.
Jag hade mina revbensspjäll i ugnen i ca 3-4 timmar. Dom blev fantastiskt möra, föll sönder av bara ett litet lätt tryck med gaffeln. Precis så vill jag att dom ska vara=)
Det här åt jag i 3 dagar, längtar redan efter mer!


Reaktioner:

1 kommentarer:

Härligt och gott ser det ut! Det blir våran helgmiddag! :) Tack!

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More