I veckan blev det Smultrobodas perfekta lammisterband, potatismos, stekt ägg och Birgittas goda turkiska morotsröra, ett mycket bra tillbehör till isterband.
Morotsröra à la Eski Ev
100 gr valio’s smör ( jag tog vanligt smör, går bra det med)
1 dl turkisk ekologisk yoghurt ( går bra med oekologisk också=)
½ dl grädde
havssalt och nymald vitpeppar
Riv morötterna grovt, stek dem riktigt mjuka i smöret. Salta och peppra. Blanda ner yoghurt och grädde och låt puttra en liten stund på svag värme. Smaka av om det behövs mer salt. Mixa den slät med stavmixer om Du vill. Röran är god både varm och kall.
2 kommentarer:
Hej. Kul att du gillade morotsröran. Den passar till mycket, riktigt god till frukostägget också.
Så brukar jag använda den i Turkiet, istället för kaviar :)
Mmmmmmm mumma!
Skicka en kommentar