torsdag 26 februari 2009

Jordgubb - björnbärs sherbet


Sherbet är som sobet fast med grädde eller mjölk.
Det här receptet kommer från Cooks' Illustrated




ca 1.4 l sherbet:

4,7 dl björnbär
4,7 dl jordgubbar
3,6 dl socker
1,8 dl vatten
1,8 dl grädde
juice av en citron
2 msk vodka (Du måste inte använda vodka, men det hjälper till att hålla sherben mjukare och det blir lättare att skopa upp.)



Lägg bär, socker, vatten och salt i en kastrull. Låt koka sakta på medel hög värme. Koka bara tills björnbären börjar bli mjuka och släpper ifrån sig bärjuice.
Överför bär och vätska till en mixer.
Mixa försiktigt så bären blir till en slät puré .

Sila purén genom en sil i en ren skål. Pressa och skrapa längs botten på silen att du får ut så mycket puré som möjligt, vilket innebär att endast kärnorna är kvar.
Tillsätt citronsaft och vodka. Täck med plast och kyl i kylskåp tills purén blir mycket kall. (Ca 2-3 timmar.)

I en separat skål, vispa grädde tills det formas toppar på grädden. Undertiden du vispar, häll en försiktigt en jämn stråle av fruktpurén i grädden. Vispa tills alla fruktpuré är tillsatt.
Sätt på din glass maskin och medan det är igång, häll på grädde / frukt blandningen. Överför den färdiga sherben till en plastskål med ett årsittande lock. Frys i ett par timmar innan servering.

2 kommentarer:

Mums! det måste jag testa!

Har du några planer för helgen? KRam, Em

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More