torsdag 26 februari 2009

Den perfekta lunchen: marinerad fläskfile,på en salladsbäd med ädelost,röbetor och valnötter






För 2 personer:

en fläskfile på ca 500 g
1 kokt rödbeta
4 nävar blandmix sallad
ett halv paket solrosskott
ädelost, mängd efter smak
1,5 dl valnötter

marinad:
1 dl olivolja
0,5 dl soja
1 msk grillkrydda
2 pressade vitlöksklytor



Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en plastpåse(fryspåse)
Putsa köttet och lägg ner det i marinaden, blanda runt.
Låt köttet ligga i marinden i alla fall 2 timmar. Ett dygn går ju bra det också =)

Sätt ugnen på 175 grader.
Koka en stor eller 2 små rödbetor.
Medans rödbetorna kokar, ta ur köttet ur marinaden, salta peppra och bryn på hög värme i stekfett.
Lägg över köttet i en ugnsäker form, stoppa i en köttermometer (sätt den på 67 grader, temperaturen kommer stiga till 70 grader sen när köttet ska vila) och in i ugnen på 175 grader.


När köttermometern visar runt 60 grader, hetta upp en stekpanna och och rosta valnöterna.
Lägg över dom i en skål när dom är klara.
När köttet är klart (64 grader) ta ut det och lägg det på en skärbräda, täck med alliminiumfolie.
Låt vila i 5-10 minuter.

Skölj sallad och solrosskott, lägg upp på serveringsfat eller tallrikar.
Skala rödbetan och skär i klyftor. Lägg på salladen.
När köttet har vilat klart, skär upp det och lägg upp fint på serveringsfatet/tallriken.
Strö över dom rostade valnötterna.
Till sist smula över ädelosten.
Ringla över lite fin olivolja och en nypa havssalt.




Reaktioner:

3 kommentarer:

Gud vad gott det där såg ut!!! Kan nog vara värt att prova på :)
Tack för tipset.
Hoppas du får en fin dag.
/Annette

vilken trevlig hemsida med många bra tips på recept :) jag har själv tänkt börja blogga om mat och dte man lagar men har inte riktigt funnit lusten ännu men nu kanske så med lite inspiration :)

/Dennis

Ja men Dennis det tycker jag absolut att du ska göra! Jätte kul om du skulle starta en matblogg. Är nyfiken på dina tankar om mat och se vad du gör för gott. Hojta till om du behöver hjälp eller när du har skrivit ditt första inlägg=)

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More