onsdag 19 december 2012

Varm choklad med mintsmak



































Är du som jag inte så förtjust i glögg, men vill ändå dricka något värmande?  Gör dig då en kopp varm choklad med polkagrisar och grädde. Supergott och garanterad favorit hos barnen=) 


för 4 personer

1 l mjölk
150 g 70 % choklad
2,5 dl polkagrisar
2 msk farinsocker
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt


  • Mixa polkagrisarna till ett puder i en matberedare.
  • Bryt chokladen i mindre bitar.
  • Värm upp mjölk, vaniljsocker och socker i en kastrull.
  • Lägg ner chokladen och låt den smälta.
  • Tillsätt polkagrispudret och smaka av chokladen med en nypa salt. Saltet förhöjer chokladmaken.
  • Häll upp chokladen i koppar eller glas och toppa med vispad grädde och krossade polkagrisar. 






Reaktioner:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More