måndag 7 januari 2013

Ugnsstekt kyckling med citron, rosmarin och vitlök





Ugnsstekt kyckling är alltid gott och enkelt att göra.
Rosmarin, vitlök och citron är dessutom väldigt bra smakkompisar.



25 g rumstempererat smör
3 st vitlöksklyftor, pressade
1 tsk salt

1 kyckling
7 st lagerblad
1 rödlök, delad i hälften
1 vitlök, delad i hälften
1 citron, delad i hälften
7 kvistar rosmarin
salt och peppar


Sätt ugnen på 175 grader.

  • Blanda ihop smör, vitlök och salt. 
  • Stoppa in 2/3 av vitlökssmöret under skinnet på kycklingen, både lår och bröst. 
  • Stoppa in en rosmarinkvist och ett lagerblad under skinnet på båda bröstfiléerna. 
  • Fyll skrovet med tre lagerblad och två kvistar rosmarin.
  • Klappa in kycklingen i smöret som återstår, salta och peppra utanpå kycklingen. 
  • Lägg kycklingen i en ugnssäker form och lägg i resterande kvistar rosmarin, lagerblad, vitlökshalvor, rödlök och citronhalvor. Stek kycklingen i ugnen 60 minuter och ös den fyra-fem gånger.

Reaktioner:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More