tisdag 4 december 2012

Revbensspjäll med svartvinbär och sweet chili



















Varje gång jag äter revbensspjäll förundras jag över varför jag inte köper det oftare. Så enkelt och så gott. Här i en lite juligare tappning med svartvinbär, sweet chili och satsumas. Ät dom till fredgasmyset, på julbordet eller kanske som jag gjorde här om natten, i sängen med väldigt mycket hushållspapper och ett glas mjölk. =)



för 4-6 personer

ca 1-1,2 kg tjocka revbensspjäll
0,5 dl soja
1 dl sweet chili
1,5 dl svartvibärssylt eller marmelad
saften av 2 satsumas


  • Skär revbensspjällen i mindre bitar.
  • Blanda alla ingredienser i en påse och lägg ner köttet.
  • Marinera i kylen över natten.
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Lägg över revbensspjällen och marinaden i en ugnsform och täck med aluminiumfolie.
  • Stek i ugnen i en timme och vänd köttet efter 30 minuter.
  • Höj temperaturen till 200 grader och ta bort aluminiumfoliet.
  • Stek revbensspjällen i ytterligare 30 minuter. Vänd dem efter 15 minuter.





Reaktioner:

1 kommentarer:

Intressant med svartvinbärssmak på revbenen, det skall provas!

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More