måndag 10 december 2012

Saffranspäron med vaniljgrädde





Saffranspäron
för 4-6 personer

4-6 päron
8 dl vatten
4 dl socker
1 vaniljstång
2 paket saffran
½ citron, pressad


  • Koka upp vatten, socker, citron och saffran.
  • Skala päronen men behåll skaftet.
  • Skär päronen i hälften och ta ut kärnhuset med en tesked.
  • Sjud päronen i lagen tills dom är mjuka, ca 10-20 minuter.
  • Ta upp päronen och reducera lagen tills 2/3 kvarstår.
  • Låt lagen svalna något, lägg sedan över päronen i en glasburk och häll över lagen.
  • Saffranspäronen kan nu förvaras upp till en vecka. 
  • Servera päronen varma eller kalla med vaniljgrädde.

Vaniljgrädde

3 dl vispgrädde
½ msk socker
1 tsk vaniljsocker
  • Blanda ihop alla ingredienserna och vispa grädden luftig.



Reaktioner:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More