lördag 8 september 2012

Ugnsstekt lax och spetskål med wasabimajonnäs

























Det här är en enkel, snabb och god laxrätt som med fördel äts med ett nybakat bröd och ett glas vitt vin till.


för 4 pers

Wasabimajonnäs
1,5 dl majonnäs
1,5 tsk wasabi, eventuellt mer
1 tsk finriven ingefära
1 vitlöksklyfta, pressad eller finriven
pressad lime, 1 klyfta
en nypa salt


500 g laxfilé
1 stor spetskål eller 1,5 små
1 vitlökklyfta, pressad eller finriven
1 tsk finriven ingefära
2 msk olivolja
1 msk honung
salt och peppar

Wasabimajonnäs
Blanda ihop alla ingredienser till majonnäsen. Om mer hetta önskas, tillsätt lite mer wasabi.

Lax och spetskål
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda vitlök, ingefära, olivolja,honung, lite salt och peppar i en bunke.
Skär spetskålen i mindre bitar, lägg ner i bunken och blanda runt.
Lägg upp kålen på en ugnsplåt med bakplåtspapper på.
Skär laxen i portionsbitar och lägg upp den bland spetskålen, salta och peppra laxen.
Stek i ugnen 10-15 minuter tills laxen är klar.
Servera med wasabimajonnäsen och ett gott bröd.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More