onsdag 19 september 2012

Fläskkotletter med råstekt potatis, friterad salvia och stekt lök




Fläsk, salvia och lök är en klassisk smakkombination, det kan nästan aldrig bli fel. 
Till den här rätten serveras salvian friterad tillsammans med en gräddig sås på dijonsenap och kalvfond. 



för 4 pers
4 fläskkotletter
800 g potatis,tärnad
2 gula lökar, tunt skurna
smör för stekning
salt och peppar

friterad salvia
16 blad färsk salvia
1 dl matolja

salvia och dijonsenapssås 
2 dl grädde
1 dl mjölk
1 sharlottenlök, finhackad
1/2 msk kalvfond
3 stora blad salvia
smör att steka i
salt och peppar


salvia och dijonsenapssås 
  • Rulla ihop salviabladen och finstrimla dem. 
  • Fräs salvian och sharlottenlöken i lite smör 2-3 minuter på låg värme.
  • Tillsätt resten av ingredienserna och låt såsen småputtra i 10-15 minuter. 
  • Smaka av med salt och peppar. 

friterad salvia 
  • Hetta upp matoljan i en liten kastrull. Lägg i salviabladen några i taget när oljan blivit tillräckligt varm. 
  • Ta upp bladen när de har fräst en liten stund och lägg dem på ett hushållspapper.
potatis och fläskkotletter 
  • Stek potatisen i en rejäl klick smör på medelvärme tills den fått färg och mjuknat. Salta och peppra. 
  • Stek löken i smör tills den mjuknat och fått färg. 
  • Salta och peppra kotletterna. Stek fläskotletterna i smör 3-4 minuter på varje sida. 

Vid servering: lägg upp potatisen på tallrikarna, placera fläskkotletten (halverade om önskas)ovanpå, lägg på lök och friterad salvia. Servera såsen bredvid eller ringla den över tallriken. 




Reaktioner:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More