lördag 10 december 2011

Supergod saffranskola. Varning: lätt att äta för mycket


Favorit julgodiset!


Saffranskola
Portioner: ca 40 st

50 g smör
1 dl vispgrädde
0,5 msk vaniljsocker
1,5 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
1 msk glykos 
0,5 paket saffran 


1. Smält smör i en tjockbottnad, rymlig kastrull. Dra kastrullen av värmen och vispa ut saffran i smöret.
2. Tillsätt vispgrädde, strösocker,vaniljsocker, sirap och glykos. Koka kolan tills den är 120°C eller lite längre om man vill ha en hård kola. Har du ingen termometer kan du i stället göra kulprovet.
3 .Täck en plåt eller form med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och låt stelna i minst 4 timmar, gärna över natten.
4. Klipp eller skär ut kolor i önskad storlek.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More