onsdag 14 december 2011

Pepparkaks cheesecake med nötter och fikon





Den här desserten är lätt att göra och blir snygg att servera i glas. Går bra att göra i förväg också. 


Botten:
40 st pepparkakor
30 g smör, rumsvarmt

Fyllning:
100 g 70 % choklad av bra kvalité, gärna Vahlrona 
180 g Philadelphiaost
70 g kesella
2 tsk apelsinlikör (kan uteslutas)
1,5 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt

Topping:
4 färska fikon
mandlar
hasselnötter


Mixa ihop smör och pepparkakor i en matberedare eller för hand.
Fördela pepparkakssmulorna i glasen.
Bryt chokladen i bitar och smält den i mikro eller över vattenbad.
Blanda ihop apelsinlikör, salt, kesella, Phiadelphiaost, florsocker och vaniljsocker.
Tillsätt den smälta chokladen, blanda runt och fördela fyllningen i glasen.
Toppa med nötter och fikonklyftor.

Reaktioner:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More