Har ni vart inne hos Tom Sjöstedt?
Han lägger varje vecka upp en mycket inspirerande veckomatsedel, mat som han gör hemma under veckan. Enkelt och gott!
Förra veckan tror jag det var hittade jag receptet till karrén som jag gjorde igår.
Så här skrev han:
"Mixa havsalt, frukttè, chilipulver och spiskummin. Fruktteét gör att det blir lite blommigt och fruktigt vilket passar grymt till fläskkött."
Gnid in köttet ordentligt och brun med olivolja, smör och vitlök. Baka klart på 125 grader till ca 27 grader i mitten. Låt vila ca 10-15 minuter. Det är otroligt viktigt att kött får vila efter tillagning så köttporerna hinner "sätta sig".
Till köttet gjorde jag arlas recept på Lins och bönmosaik, fast med lite andra bönor, går ju bra med vad som hällst.
Receptet är beräknat till 25 portioner, så man får minska på ingredienserna.
Gott blev det! Bra att ha som sallad i veckan också.
2 burkar linser, à 400 g
4 burkar stora vita bönor, à 400 g
4 burkar svarta bönor, à 400 g
200 g rucolasallad
Dressing:
3 msk dijonsenap
2 dl smör-&rapsolja, oliv
2 msk pressad citronsaft
3 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Skölj linser och bönor i kallt vatten och låt dem rinna av.
Rör ihop dressingen.
Vid servering:
Blanda linser, bönor och rucola på stora fat. Ringla över dressingen.
2 kommentarer:
Stort tack för att du länkade till Nyfiken vital i tidigare inlägg!
Det är verkligen välkommet eftersom alla dess intäkter går till nyheter och artiklar och plats för marknadsföring finns ju inte.
I det kvalitetsprojekt där viktiga artiklar uppdateras och byggs ut ska jag se till att hitta en bra plats att ge din blogg en "Nyfiken vital rekommenderar" från. Ungefär som den vi har t.ex. till "Krav" på huvudsidan för "Nyttig kost" (nås via högra kolumnen).
Lycka till med din härliga matblogg!
Hans
Smart att marinera med fruktte, det hade jag aldrik kommit på! En sallad med baljväxter är ju perfekt till, man borde äta mer linser och bönor!
Tycker fröken Dill
Skicka en kommentar