Kolja,torsk eller annan fisk
1,5 dl vitt vin
1 dl grädde
1 dl vatten
en fiskbuljongtärning eller 2 msk fiskfond
en halv auberginen röd lök
en squash
redning
2 msk vetemjöl eller maizena
4 msk vatten
Skär aubergine, lök och squash i mindre bitar.
Stek en stund tills grönsakerna fått färg, salta och peppra. Ställ stekpannan åt sidan.
I en annan stekpanna, koka upp vatten,buljong, vin och grädde. Smaka av med salt och peppar.
Lägg i fisken, salta peppra och lägg på ett lock. Fisken är klar vid 52 grader.
Ta upp fisken och red av såsen med maizena eller vetemjöl.
Lägg i fisken igen tillsätt hälften av grönsakerna och koka 1-2 minuter till.
Stek på grönsakerna lite igen om dom svalnat och strö över fisken vid servering.
1 kommentarer:
Åhh! Kolja som är så gott! Den ser verkligen läcker ut!
Skicka en kommentar