söndag 18 april 2010

Thailenskt: kyckling i kokosmjölk med grön curry och citrongräs



för 2 pers: (+ matlåda=)

2 kycklingfiléer
1-2 msk grön currypasta (2 msk blev ganska starkt)
1 gul lök, finhackad
5 vitlöksklyftor,finhackade
1st citrongräs, finstrimlad eller mixad med lite vatten
2 dl vitt vin
en burk kokosmjölk
1 dl grädde
2-3 msk kycklingfond eller en buljongtärning
2 msk maizena eller vetemjöl + 4 msk vatten



Skär kycklingen i mindre bitar, bryn, salta, peppra och ställ åt sidan.
Fräs löken,curry och citrongräs i olja eller smör 5-10 minuter.
Curry ska man alltid fräsa i olja eller smör så smakerna kommer fram mer.
Slå på vin, kycklingfond eller buljong, kokosmjölk och grädde.
Låt koka någon minut och red av med vetemjöl eller maizena.
Lägg i kycklingen och koka ytterligare någon minut.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med basmati eller jasminris.

Reaktioner:

2 kommentarer:

Vi har precis lagat den och min fru tycker att den var utmärkt god. Kan man utesluta maizena på något sätt(kanske koka upp vinet först).

Oj va längesedan jag gjorde det här receptet, ser såhär i efterhand inte varför jag hade med vinet där. Kan bytas ut till 2 msk pressad lime istället. Du behöver inte ha maizenan. Låt alltihop koka ihop bara innan du lägger ner kycklingen så blir konsistensen tjockare =)

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More