lördag 5 december 2009

Ugnsbakad tortillia med chevre, chorizo och lök

Ugnsbakad tortillia med chevre, chorizo och lök




chevre i skivor, så mycket du vill
1 chorizo i skivor eller fyrkanter
1 stor vitlöksklyfta,pressad
4 salladslökar,finhackade
3-4 kokta potatisar, i skivor eller tärningar
5 ägg
1 dl creme fraiche
1,5 dl riven parmesan eller cheddar
3 msk klippt gräslök, går bra med fryst också
salt,peppar
olivolja






Sätt ugnen på 190 grader.
Klä en ugnsform med folie och pensla med olivolja.
Häll lite olivolja,vitlök,salladslök och chorizon i en stekpanna och stek på medelhög värme i 10 min tills löken är mjuk. Tillsätt potatisen och ställ åt sidan.
Vispa ägg,chreme fraiche,ost och gräslök i en skål, rör ner korv,lök och potatis.
Salta och peppra.
Häll över blandningen i formen och grädda i 30-40 min tills tortillian är guldbrun, har rest sig och stelnat i mitten.
Stjälp upp tortillian och skär i mindre bitar, servera med en sallad.

Reaktioner:

2 kommentarer:

Hej. Vilken härlig Tortilla du gjort. Jag äter ofta det till frukost, mättar bra en halv dag.

Titta gärna in hos mig en sväng, så får du lite julstämning från Jamtli's Julmarknad :)

Härligt gott ser det ut!

Vilka bra recept du ger oss.

:)

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More