måndag 29 december 2008

Ljummen potatissallad




Varför vänta med något man kan göra på en gång?
Jag har börjat med GI experimentet idag.
Planerade veckans mat, inklusive frukost och sen for vi iväg och storhandlade.
Dagens middag blev en ljummen potatissallad med prosciutto, avocado,tomat, ruccola och en vinegrette. Låter man potatisen svalna och dessutom tillsätter vitvinsvinäger, eller annan vinäger får potatisen ett bättre GI värde. Kokt potatis har ett värde på 93(högt), och kall potatis på 60(mellan).





För 2 personer:

300 g fast potatis
100 g prosciutto(eller annan luftorkad skinka)
2 avocado
2 tomater
en stor näve ruccola
balsamico eller balsamvinäger

Vinegrette:

0.5dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
en liten vitlöksklyfta
salt
peppar


Koka potatisen
Låt den svalna, skala potatisen och skär den i 4 delar
Skär tomaterna och avocadon i bitar
Skölj ruccolan och blanda med tomaterna och avocadon i en skål
Tillsätt potatisen och höll över vinegretten
Lägg upp salladen på tallrikar med prosciutton
Droppa över lite balsamico eller balsamvinäger




Gott med frukt efter maten!

2 kommentarer:

Precis vad jag letade efter recept på GI mat.Tack! Fin uppläggning av potatissalladen och skinkan!

Vad ska jag äta till frukost?? Youghurt och......

Du kan äta ägg,keso,bär,frukt,grovt bröd,tonfisk,te färskost

Skicka en kommentar

Dela

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More